Urządzenia i Akcesoria
Bułeczki z batatów
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
9 sztuk
Składniki
-
1000 g wody
-
1 ½ łyżeczki soli
-
250 g batatów pokrojonych na kawałki
-
120 g mleka w temp. pokojowej
-
15 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
1 opakowanie suchych drożdży, (7-8 g)25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
50 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
1 jajko
-
500 g mąki pszennej typ 500, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
1 łyżka cukru pudru
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
330.1 mg
Białko
7.4 g
Kalorie
1228.1 kJ /
293.3 kcal
Tłuszcz
7.1 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Węglowodany
51 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chleb jabłkowy z płatkami owsianymi i tymiankiem
1 Std. 30 Min
Pudding z czerstwego pieczywa z jabłkami i twarogiem
1 Std. 5 Min
Różowe bułki z czarnuszką
2 Std.
Bułki jogurtowe z suszonymi owocami
2 Std.
Hotteok (drożdżowe, nadziewane placki na słodko)
1 Std. 30 Min
Pannukakku (fiński naleśnik z piekarnika)
1 Std. 10 Min
Placki z batatów i sos z rabarbaru
35 Min
Frittata z bobem i młodymi ziemniakami
1 Std. 10 Min
Ciasto z batatów
1 Std. 50 Min
Słodki chlebek cukiniowo-bananowy z orzechami
1 Std. 45 Min
Zapiekanka twarogowa z kaszą manną z gruszkami i żurawiną
1 Std. 30 Min
Kopytka marchewkowe z masłem cynamonowym
40 Min